Prikbord meldingen creëren

Onderstaande procedure beschrijft hoe een prikbord bijdrage gemaakt kan worden vanuit platte tekst. Om een html-email (bijvoorbeeld een nieuwsbrief) geschikt te maken voor het prikbord, zie Email naar bericht converteren.

Benodigde tijd: 10 minuten.

Platte tekst naar prikbord

 1. Nieuw bericht openen

  Ga naar het dashboard; in zwarte balk balk boven onder Nieuw; klik Bericht

 2. Titel

  Type of kopieer en plak in het titel veld

 3. Tekst.

  Kopieer en plak de ingezonden tekst in het veld onder de titel

 4. Opmaak

  Voeg nieuwe regels in of verwijder een teveel daarvan. Tussenkopjes invoegen als H4; Maak gebruik van het Lijst blok waar nodig.

 5. Externe links (URLs)

  De gebruiker heeft misschien een volledige URL gegeven naar een externe pagina. Voeg deze toe onder de relevante trefwoorden: selecteer deze, klik het linksymbool in de editor balk en kopieer en plak de URL. Klik daarna In een nieuw tabblad openen en klik op de verzend pijl.

 6. Afbeeldingen

  Als er slechts een afbeelding is meegegeven, bewaar deze voor stap11 als uitgelichte afbeelding. Voeg de andere afbeeldingen in d.m.v. het Afbeelding blok, zie indien nodig de beschrijving van Afbeeldingen invoegen.

 7. Meegeleverde documenten.

  Deze documenten moeten gekopieerd naar de website en van een interne link worden voorzien. Zie indien nodig Documenten invoegen.

 8. Categorie

  Ga in het rechter zijpaneel naar het tabblad Document en klik onder Categorieën Prikbord en eventueel nieuwsbrief.

 9. Publicatiedatum

  Default is onmiddellijk. Indien anders gewenst zet deze dan in het rechter zijpaneel bovenin het tabblad Document

 10. Vervaldatum

  Default is + 6 maanden. Indien anders gewenst zet deze in het rechter zijpaneel in het tabblad Document onder Post Expirator.

 11. Uitgelichte afbeeldingen

  Indien gegeven selecteer een afbeelding als Uitgelichte afbeelding in het rechter zijpaneel in het tabblad Document.

 12. Samenvatting

  Een samenvatting is niet nodig, maar kan wel. Voeg deze in het rechter zijpaneel in het tabblad Document onder Samenvatting. Default is het begin van de tekst.

 13. Afronding

  Klik rechtsboven op Publiceer of Bijwerken en daarna middenonder op Bericht bekijken. Bekijk het resultaat, inspecteer de links. Ga eventueel naar Bericht bewerken voor verbeteringen.

 14. Menu inspectie

  Het resultaat moet nu zichtbaar zijn in het Prikbord item van het hoofdmenu (hierin staan alle prikbord bijdragen in willekeurige volgorde) en in Prikbord nieuw van het zijmenu (hierin staan de zes meest recente prikbord bijdragen).

  Scroll naar boven