Vreedehuis

Het Elisabeth Vreedehuis aan de Riouwstraat is een gebouw van de Antroposofische Vereniging. Het gebouw is genoemd naar Elisabeth Vreede (1879-1943), lid van het eerste bestuur van de Algemene Antroposofische Vereniging, Zij was een wiskundige en astronoom en is in Den Haag geboren. Zie het Wikipedia artikel over haar en de website van het Elisabeth Vreede Instituut.

De antroposofische bibliotheek is in het Vreedehuis gehuisvest en er worden landelijke en soms internationale bijeenkomsten georganiseerd. Daarnaast is het ook het centrum van de Haagse afdeling.  De plaatselijke ledengroep komt hier bijeen, het Studiecentrum voor Antroposofie organiseert er lezingen en cursussen, er is een open atelier en het Lunchcafe ‘De Serre’ is een sfeervolle ontmoetingsplaats. Het is een mooi gebouw, in openingsuren vrij toegankelijk, met wisselende exposities.

Riouwstraat 1, 2585 GP Den Haag, is te bereiken met de bussen 24 en 28 (halte Vredespaleis) en met tramlijn 1 (Halte Ary van der Spuyweg). Er is betaald parkeren van 9.00-17.00 uur.

Scroll naar boven