Voortgezet Onderwijs

Er zijn in Nederland dertien vrijescholen voor voortgezet onderwijs. De oudste is de Vrije School Den Haag (1923). 800 leerlingen krijgen les in het recentelijk vergrote pand aan de Waalsdorperweg. Er zijn ook scholen met vrijeschool voortgezet onderwijs in Leiden en in Delft. Zie ook de website van de Vereniging van Vrije Scholen.

Op de Vrije School Den Haag komen alle talenten van leerlingen aan bod. Naast de vakken als wis-, natuurkunde en Nederlands, bieden we ook vakken aan als schilderen, houtbewerken, muziek en toneel. We noemen dat onderwijs met hoofd, hart en handen. Leerlingen gebruiken hun verstand, maar ook hun sociale kennis en creativiteit.

Docenten op de vrijeschool kijken niet alleen naar de leerprestaties, maar ook naar hoe leerlingen zich op andere vlakken ontwikkelen. Een veilig schoolklimaat is daarom van groot belang. De Vrije School Den Haag is een inspirerende en stimulerende plaats waar leerlingen zich thuis voelen. Waar zij kunnen ontdekken wie ze zijn.

Vrijeschoolonderwijs is door de overheid erkend onderwijs. De leerlingen worden gestimuleerd het beste uit zichzelf te halen. Zowel op cognitief als op creatief en sociaal-emotioneel gebied. Het denken is dus net zo belangrijk als het voelen en doen. Zo krijgen leerlingen vertrouwen in zichzelf en kunnen zij ontdekken wat zij werkelijk willen in het leven. Het vwo had in 2015/2016 een slagingspercentage van 93 procent. De havo van ruim 94 procent. Het vmbo-t/ mavo 86%.

Scroll naar boven