Bibliotheek

In het Vreedehuis, het Haagse gebouw van de Antroposofische Vereniging, is ook de landelijke antroposofische bibliotheek gevestigd. Deze is voor iedereen toegankelijk en is beschikbaar voor particulieren en bibliotheken.

In de publieksruimte staan de boeken en tijdschriften opgesteld die u vrij kunt raadplegen. Daarnaast is er een magazijn waar de rest van de collectie is ondergebracht. Deze boeken vindt u via de catalogus en zijn op aanvraag in te zien en te lenen.

De collectie (ook online te raadplegen) omvat een vrijwel volledige verzameling van de Nederlandse antroposofische literatuur, een groot deel van de Duitse en een representatieve keuze uit de Engelse literatuur. Hierbij vindt u zowel inleidende werken als gespecialiseerde wetenschappelijke literatuur en alles wat daar tussen ligt.

Daarnaast bezit de bibliotheek een representatieve verzameling boeken op het gebied van de algemene cultuur, zoals architectuur, gedichtenbundels, biografieën en filosofie.

De omvang van de collectie omvat momenteel ruim 18.000 boeken, 240 tijdschriften (waarvan 34 in lopend abonnement) en 100 DVD’s.

Meer informatie over lenen, tarieven en openingstijden staat op de website van de bibliotheek.

Sommige leden willen het voortbestaan en de uitbouw van de bilbiotheek actief steunen. Zij hebben zich verenigd in een vriendenkring.

Scroll naar boven