Email naar bericht converteren

Sommige emails moeten in hun geheel als een bericht worden opgenomen, bijvoorbeeld een binnenkomende Nieuwsbrief op het prikbord. Hier wordt beschreven hoe dat te realiseren.

Is de email gewoon platte tekst, dan volstaat kopiëren en plakken, zie Prikbord meldingen creëren. Is de email in html gegeven en moet de opmaak worden bewaard, volg dan onderstaande stappen.

Benodigde tijd: 10 minuten.

 1. Open de email

  Open de email, bijvoorbeeld met een webmail programma als Roundcube

 2. Edit

  Probeer de email als nieuw te editen. Haal alles weg wat niet relevant is. Een Nieuwsbrief bevat bijvoorbeeld vaak een footer met een afmeldlink. Deze werkt is verwarrend en werkt niet.

 3. Kopieer de broncode

  Klik op <> of een andere button om de broncode (html) zichtbaar te maken. Kopieer alles, bijvoorbeeld via cntr-a cntr-c.

 4. Plak in de berichtenpagina

  Maak een nieuwe berichten pagina: Nieuw Bericht in de zwarte menubalk. Creëer hier een html-blok: Eigen HTML in de Opmaak tab van de Gutenberg blokken. Plak de broncode hierin.

 5. Titel

  Geef het document een titel.

 6. Settings

  Geef het document de relevante opties: publicatiedatum (default is onmiddellijk), Categorieën (bijvoorbeeld prikbord), verloopdatum (Post Expirator, default staat op 6 maanden).

 7. Samenvatting

  Schrijf een samenvatting van minder dan 20 woorden.

 8. Afronding

  Klik rechtsboven op Publiceer of Bijwerken en daarna middenonder op Bericht bekijken.

 9. Menu inspectie

  Het resultaat moet nu zichtbaar zijn in het Prikbord item van het hoofdmenu (hierin staan alle prikbord bijdragen in willekeurige volgorde) en in Prikbord nieuw van het zijmenu (hierin staan de meest recente prikbord bijdragen).

  Scroll naar boven