Corona Links (oud)

De Rotterdamse arts Johanna Priester stuurt regelmatig links in relatie met de corona crisis. De meest recente staan hieronder. Elders staan er meer.


Mooi Weltschmerz-gesprek met Mayke Niestadt, een jonge onderneemster die ‘vanuit het leven’ ontdekte hoe ze aanvankelijk vanuit angst leefde, en nu vanuit intuïtie, vertrouwen en liefde. Ook zij is hoopvol naar de (verre?) toekomst toe. 
Overigens zijn deze gesprekken ook als podcast te beluisteren, dan hoef je niet steeds naar zo’n schermpje te kijken…https://www.youtube.com/watch?v=w2kNHUbYNJk&feature=youtu.be


Jonge arts Marije Berkelaar heeft haar innerlijke stem gehoord en doet een emotionele oproep om op te staan en onze ziel wakker te roepen.https://www.facebook.com/juliette.sluis/videos/3083520801752866/ (13 okt, Engels, 5 min)


Hoewel klinisch ethicus Erwin Kompanje eerder heeft aangegeven in zijn blogs het corona-toneel te verlaten, kan hij het (gelukkig) niet laten erover te schrijven. ‘Dat oude (75+) en zeer oude (90+) mensen overlijden is toch echt een normaal natuurlijke gebeurtenis. Al vele, vele jaren is dat het geval.’https://kompanje.org/2020/10/15/nog-meer-bloemen-in-de-knop-geknakt/ (15 okt, en er is alweer een vervolg op verschenen)


De Ierse arts Ivor Cummins blijft bezig de nuchtere, geruststellende feiten naast de alarmerende uitspraken te zetten.https://www.youtube.com/watch?v=CPmWYFlUK54 (Engels, 15 okt, 8 min)


Reiner Fühlmich, uit de groep juristen die o.a. de WHO wil aanklagen, heeft een eigen youtube-kanaal waarin hij regelmatig verslag doet.https://www.youtube.com/watch?v=Kod8XTnhKGE (Engels, 15 okt, 5 min)


De ouders hebben geen werk meer, de scholen zijn dicht, de kinderarbeid in India stijgt met sprongen… en dit is nog maar het begin, vermoed ik zo.https://www.theguardian.com/world/2020/oct/13/covid-19-prompts-enormous-rise-in-demand-for-cheap-child-labour-in-india (13 okt)

Scroll naar boven