De spirituele betekenis van vergeving

Lezing door Jelle van der Schuit voor het Studiecentrum voor Antroposofie in Den Haag.
Woensdag 24 november 20.00 uur Toegang € 10..

Vergeving is een diep christelijke notie en maakt ook deel uit van het Onze Vader. Toch is het na 2000 jaar Christendom eigenlijk nog steeds moeilijk om vergeving in de praktijk te brengen. Sergej Prokofieff benadrukt het grote belang van vergeving voor onze cultuur, waarbij hij zich vooral baseert op het werk van Rudolf Steiner. De meeste mensen kunnen wel begrijpen dat vergeving voor het leven van alledag betekenis heeft. Prokofieff laat echter zien dat de spirituele achtergronden van vergeving buitengewoon diepgaand en omvattend zijn. Voor de sociale toekomst heeft vergeving een fundamentele en onmisbare betekenis. Zo heeft vergeving onder meer te maken met karmische aspecten, met de werkelijkheid van het leven na de dood en vooral ook met de problematiek van het kwaad. Het boek is uitgegeven bij Perun.

Meer informatie

Scroll naar boven