“De mens is écht een kleine wereld”(1923); “code rood voor de mensheid” (2021)

Lezing door Ignaz Anderson voor het Studiecentrum voor Antroposofie in Den Haag.
Donderdag 18 november 20.00 uur Toegang € 10..

De vernieuwingsbeweging van ruim 100 jaar geleden, waaraan de antroposofie een wezenlijke bijdrage leverde, staat opnieuw voor belangrijke uitdagingen. Denk hierbij aan het laatste IPCC-rapport over de aarde en de toenemende kansen ongelijkheid tussen de mensen. In zijn voordrachten in Den Haag ter gelegenheid van de oprichting van de Antroposofische Vereniging in Nederland stimuleerde Rudolf Steiner zijn toehoorders om “met de wereld samen te groeien” (18 nov 1923). In welke context gebruikte hij deze woorden (microkosmos-macrokosmos) en wat is de actualiteitswaarde hiervan nú? Werpt dit advies licht op de vraagstukken van onze huidige, veranderende maatschappij? Ignaz zal ook kort stilstaan bij de 60e sterfdag van wereldreiziger Willem Zeylmans van Emmichoven, arts en eerste voorzitter van de Antroposofische Vereniging in Nederland.

Meer informatie

Scroll naar boven