Over de editors

De Gutenberg blokeditor

Deze editor is eind 2018 in WordPress ingevoerd. Hij geeft de mogelijkheid om voorgeformatteerde alinea’s (een blok) te gebruiken. Er zijn tientallen mogelijkheden. Als de cursor in een ander type blok wordt gezet (bijvoorbeeld in een kop i.p.v. een paragraaf) verandert het rechter paneel als dit in de Blok-mode staat. Dit paneel biedt de formatteringsmogelijkheden binnen het gekozen bloktype . Daarnaast zijn er een paar opties direct boven het blok zelf, bijvoorbeeld uitlijning, bold, italic en link. Meer hierover in het item over nieuwe pagina’s. Klik hier voor een externe uitgebreide introductie.

De klassieke editor

Een mogelijk bloktype is de klassieke WordPress editor. De opties van deze editor staan direct boven de paragraaf. Deze biedt enkele mogelijkheden waarvoor niet eenvoudig een bloktype gevonden kan worden, bijvoorbeeld het naar de hand zetten van een in de tekst ingevoegde afbeelding. Vandaar dat in de ADH website dit bloktype soms is gebruikt.

Scroll naar boven