Link invoegen

Het invoegen van een hyperlink (URL) naar een andere website gebeurt door het activeren van het verwijzende woord (bijv. de websitenaam) of frase(bijv. de titel van een document) en vervolgens het link symbool aan te klikken.

Afhankelijk van de plek waar je dit doet kun je nu direct een URL intikken, liefst plakken (pasten), of moet je eerst een keuze maken voor ‘link wijzigen’. Daarna is er de mogelijkheid om te bepalen of de URL geopend moet worden in hetzelfde tabblad (meestal default) of in een nieuw tabblad. Kies voor nieuw als het een link naar een andere website betreft of ingeval van een document.

Soms is het handig voor de gebruiker om ook een link onder een afbeelding te zetten. Een kleine foto kan naar het origineel verwijzen, een ‘geleend’ plaatje naar de pagina waarvan het is gekopieerd, of een afbeelding van een persoon naar een home-pagina.

Scroll naar boven