Pagina’s en berichten

De website is opgebouwd uit pagina’s en berichten, zoals elke WordPress website.

Pagina’s

Pagina’s zijn stabiel en behoeven slechts sporadisch wijzigingen. Zij zijn onderverdeeld in een hiërarchie. Deze is zichtbaar als je naar Dashboard Paginas – Alle Pagina’s gaat.

Bij het creëren worden pagina’s toegewezen aan de pagina erboven in de hiërarchie: rechter kolom: Document Pagina-attributen Hoofdpagina.

De plaats van een pagina in de hiërarchie uit zich ook in de Permalink die zichtbaar is door te klikken op de paginatitel. Deze definieert de URL van de pagina.

De pagina hiërarchie staat los van het menu, maar voor de overzichtelijkheid is het verstandig deze beide zo goed mogelijk te laten samen te vallen.

Berichten

Als zich een nieuwe actualiteit voordoet waarvoor een groeiend aantal bijdragen kan worden verwacht dan kunnen deze bijdragen het beste berichten zijn. De default voor berichten is het Prikbord. Ze kunnen ook verzameld worden op een andere overzichtspagina, zoals in geval van Corona. Deze overzichtspagina is een pagina en verwijst naar de berichten. Als deze overzichtspagina niet in het menu kan worden ingepast kan hij bijvoorbeeld in het zijpaneel onder actualiteiten worden opgenomen, en later in een archief rubriek.

Berichten (in het Engels Posts) zijn oorspronkelijk binnen WordPress bedoeld als bijvoorbeeld wekelijkse nieuwsberichten of discussies. Zij hebben een datum, een auteur en een of meerdere categorieën. Deze kunnen ook hiërarchisch georganiseerd zijn.

Binnen de ADH website is de auteur meestal een beheerder en daarom niet erg relevant. Berichten zijn vooral gebruikt vanwege de categorieën faciliteit, bijvoorbeeld bij bedrijven door een speelgoedwinkel toe te wijzen aan de categorieën bedrijf, speelgoed, kleding en boeken. Daardoor is dezelfde winkel te vinden op verschillende overzichtspagina’s.

De categorieën die voor de berichten zijn gebruikt zijn zichtbaar onder Dashboard – Berichten – Categorieën. Bij het creëren van een bericht moet zij worden toegewezen in de rechter kolom onder Document – Categorieën. In de regel moeten er meerdere worden aangeklikt.

Een alternatief systeem is Tags. Dit is voor deze website niet gebruikt.

De volgende hoofdcategorieën zijn gekozen:

  • bedrijf, met o.m. de subcategorieën boeken, gezondheid, horeca, kunst, landbouw, speelgoed en voeding. Deze zijn gebruikt om de pagina’s onder het menu-item Bedrijven te construeren.
  • prikbord, voorlopig zonder subcategorieën. De beide prikbordpagina’s zijn met deze categorie gemaakt.
  • bericht, alles wat er verder aan discussies en aankondigingen binnenkomt. Op dit moment van alles over Corona
  • tips, gebruikt om pagina’s als de onderhavige toegankelijk te maken vanuit het admin menu,

    Scroll naar boven