Ontspanningsoefeningen

Giti van Duinen biedt ons een reeks oefeningen aan om onszelf te ontspannen.

Ga rustig zitten, met rechte rug, sluit je ogen of richt ze op een vaste neutrale plek op de grond voor je. Adem een paar keer rustig en diep in en uit. Richt je aandacht op je lichaam en blijf rustig doorademen. Herhaal de volgende oefening enkele keren.

#oefeningalternatief: zeg i.p.v. het getal:
1Richt je aandacht op je voeten en onderbenen. Laat op een uitademing de spanning hier los; zeg hardop: “een”.“Ik draag de rust in mijzelf,”
2Richt je aandacht op bovenbenen, billen, bekken, onderrug, buik, en laat ook hier de spanning los; zeg hardop: “twee”.“Ik draag in mij de krachten die mij sterken,”
3Richt je aandacht op borstgebied, schouders, armen, laat de spanning hier los; zeg hardop: “drie”.“Ik wil me verbinden met de warmte van deze krachten,”
4Richt je aandacht op nek, hals, hoofd, aangezicht, kaken, ogen, en ontspan; zeg hardop “vier”.“Ik wil mijzelf doordringen met de macht van mijn wil,”
5Richt je aandacht weer op borst, schouders, armen, verdiep de ontspanning; zeg hardop: “vijf”.“En voelen wil ik hoe rust uitstroomt in heel mijn wezen,”
6Richt de aandacht op je bovenbenen, billen, bekken, onderrug, buik, en verdiep de ontspanning; zeg hardop: “zes”. “Als ik ernaar streef rust in mijzelf te vinden,”
7Richt de aandacht op onderbenen en voeten, en verdiep de ontspanning; zeg hardop 7: “zeven”.“door de kracht van mijn wil.”

Zie verder de website van Giti van Duinen.

Scroll naar top