Weleda

Weleda is een vanuit de antroposofie ontstaan groot, internationaal bedrijf. Hun 100% natuurlijke producten t.b.v. verzorging en zelfzorg worden in meer dan 50 landen verkocht.

Bij het hoofdkantoor van Weleda Benelux in Zoetermeer werken ongeveer 70 mensen. De kantoorgebouwen zijn omringd door een prachtige biodynamische tuin waar onder andere ingrediënten voor de genees­middelen­productie worden geteeld. De tuin wordt jaarlijks op vaste momenten opengesteld voor bezoek. Zie de agenda.

Het bedrijf werd in 1921 in Arlesheim, Zwitserland opgericht door Rudolf Steiner en Ita Wegman. Daar is nog steeds de hoofdzetel. Er zijn nu ca. 1900 werknemers. Raadpleeg voor een uitgebreidere beschrijving van het bedrijf en voor de historie de website.

Weleda wil producten ontwikkelen met uitsluitend natuurlijke ingredienten. Duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid zijn vanzelfsprekende waarden binnen het bedrijf. Het staat voor biologische teelt, eerlijke handel en milieuvriendelijke productiemethoden.

Naast verzorgingsproducten en zelfzorgproducten heeft Weleda meer dan 800 natuurlijke geneesmiddelen in het assortiment. Deze worden in de eigen apotheek in Zoetermeer bereid. Vanwege de natuurlijke grondstoffen en de bijzondere bereidingsprocessen zijn deze middelen doorgaans zeer goed te verdragen en geven nauwelijks bijwerkingen. Voor meer informatie zie de webpagina van de apotheek.

Scroll naar boven