Cantamus Alati: Ein deutsches Requiem

Graag willen we de leden van Antroposofie Den Haag uitnodigen om het concert van het koor Cantamus Alati op 13 november in de Antonius Abtkerk Scheveningseweg 233 om 20.00 uur bij te wonen.

Cantamus Alati zal o.l.v. Kees van der Linden ‘Ein deutsches Requiem’ van Brahms ten gehore brengen.  Een bijzonder werk in een bijzondere tijd. Brahms had bewust voor de Duitstalige teksten gekozen: hij wilde geen traditioneel requiem schrijven, geen dodenmis maar een requiem voor de levenden die rouwend achterblijven na het sterven van een dierbare. Troost is het thema dat door het hele werk heen klinkt, steeds weer andere kanten van het rouwproces uitdrukkend in subtiele en toch krachtige klank-lijnen. Het werk wordt ook wel ‘het hooglied van de troost’ genoemd.

Cantamus Alati draagt dit werk op aan allen die door de Coronapandemie een naaste verloren hebben en in rouw zijn.U hoort het Requiem in de uitvoering met kamerorkest. Het Dordrechts Kamerorkest, sopraan Elise van Es en bariton Berend Eijkhout werken mee aan deze uitvoering.Het concert duurt ongeveer anderhalf uur. Er is geen pauze.

Toegang: € 20 per persoon inclusief programmaboekje en een drankje na afloop; € 10 met Ooievaarspas, kinderen t/m 14 jaar gratis.  Kaarten zijn verkrijgbaar via www.cantamusalati.nl, of bij de koorleden. Voorafgaande aan het concert wordt bij iedereen een Coronacheck en identiteitscontrole gedaan.

Scroll naar top