Werkgroep Studiecentrum stopt

Oproep voor nieuwe mensen voor de werkgroep Studiecentrum Antroposofie Den Haag

Wij, Paul Asselbergs, Bob Duin en Bert de Graaff, hebben nu 7 jaar het programma georganiseerd voor het Studiecentrum voor Antroposofie; met hulp van Herman Boswijk, die de Flyer verzorgde alsook de Nieuwsbrief, later overgenomen door Maartje Post. Wij zijn blij en dankbaar dat we ieder jaar een aantrekkelijk programma konden samenstellen, dankzij de goede sprekers die bereid waren te komen. Wij zijn nu 70+ en 75+ en voelen dat we nu het stokje moeten overdragen aan een jongere generatie (jong is dan iedereen die nog geen 70 is).

Verder denken wij dat het Studiecentrum toe is aan een vernieuwing van de opzet; bijvoorbeeld: minder voordracht, meer gesprek en ontmoeting; cursussen; beleving. Wellicht een nieuwe naam; bijvoorbeeld Ontmoetingscentrum; levensvraagstukken; verdieping.  Ach, wij willen niet over ons graf regeren. Een nieuwe werkgroep moet zich geheel vrij voelen om het zogenaamde externe werk van de antroposofie vorm en inhoud te geven.

Het Studiecentrum is financieel gezond. De Nieuwsbrief gaat nu naar 700 mensen. De flyer wordt neergelegd op 50 adressen. De basisorganisatie is er dus. Als de nieuwe werkgroep ons vraagt om nog een tijdje met raad en daad terzijde te staan, zullen we dat doen.

Geïnteresseerden kunnen zich verder bij ons informeren en melden: studiecentrum@antroposofiedenhaag.nl of bel Bert de Graaff 0653271035.

Scroll naar top